Authentieke Yoga

Bij Shanti Shanti beleef je authentieke yoga op een unieke locatie!

“Shanti” betekent letterlijk “vrede” in het Sanskriet. Wie al naar India reisde of deelnam aan een yogales heeft deze term waarschijnlijk al opgepikt. In India zegt men “shanti shanti” om iemand tot rust te brengen, om iemand vrede toe te wensen. Een yogales begint en eindigt met “Ohm Shanti Shanti Shanti” om op een zeer eenvoudige en tegelijk krachtige manier uitdrukking te geven aan innerlijke vrede.

Onze lessen zijn gebaseerd op de Indische traditie die de nadruk legt op de connectie tussen lichaam en geest. Via de ademhaling wordt de brug gemaakt tussen beide. We starten elke les met ademhalingsoefeningen (Pranayama) die de geest tot rust brengen en voorbereiden op de houdingen (Asanas). Elke houding wordt met aandacht uitgevoerd en gevolgd door een korte ontspanning (Savasana). Hierdoor ervaar je niet alleen de fysieke voordelen van yoga (soepelheid, kracht, energie); je zal ook merken dat je geest tot rust komt en je tegelijk ook vitaler wordt.

Shanti Shanti staat voor:

  • Yogasessies gegeven door ervaren yogateachers
  • Een persoonlijke aanpak met yogalessen in kleine groepen (max. 11 personen)
  • Een unieke locatie: de sessies gaan door tussen de Wijgmaalse velden in een mooie lichte zolderruitme met kachel in de winter. In de zomer verplaatsen we ons naar het yogaterras met zicht op de prachtige bloementuin!

Naast yogalessen, kan je ook deelnemen aan workshops rond meditatie, gezonde voeding, yogafilosofie, enz.

De workshops worden aangekondigd via de facebookpagina

Je kan het hele jaar door aansluiten. Als je zeker wil zijn van je plek, kan je best op voorhand reserveren via info@shantishanti.be

Muriel

Muriel

Muriel is de oprichtster van Shanti Shanti en al jaren bevlogen door de eeuwenoude Yogatraditie.  

Haar yogapad begon met het beoefenen van Mindfulness Meditatie. Ze geraakte geïntrigeerd door deze totaal nieuwe visie op het leven en trok naar India om zich onder te dompelen in de yogaleer en zo meer te weten over de connectie tussen lichaam en geest. Ze keert er elk jaar terug heen om meer te leren en zich te herbronnen.

Haar passie voor yoga was al zo groot, dat de stap van beoefening naar het aanleren van yoga erg klein was. Ze besloot een fulltime Yoga Teacher Training te volgen in de Sivananda Ashram in Orléans, een afdeling van de grote Sivananda School in India (http://sivananda.org.in/). Na deze maand kwam Muriel terug naar België met een diploma op zak en een hoop frisse en oude ideeën om te delen. Het was in deze mindset dat het zaadje van Shanti Shanti geplant werd en vier maanden later was de yogastudio een feit.  

Ze volgt regelmatig opleidingen binnen de 5 yogaprincipes (asanas, pranayama, ontspanning, gezonde voeding, meditatie en positief denken) en blijft zich verder verdiepen in de traditionele yogafilosofie.

Naast een voltijdse baan geeft ze les in de yogastudio en onderwijst ze yoga aan mensen die het even moeilijk hebben. Ze werkt graag in kleinere groepen om elke deelnemer te kunnen begeleiden bij het uitoefenen van de houdingen. Naast de focus op het fysieke aspect, benadrukt ze de impact op de geest en energieflow. Haar ultieme doel is mensen helpen zich goed te voelen in hun lichaam en positief in het leven te staan.